ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma

Objavljeno, 30.3.2022.

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma

Svjetska zdravstvena organizacija alkoholizam definira kao bolest pojedinca koji prekomjerno i redovito pije alkoholna pića koja dovodi do oštećenja psihičkog ili fizičkog zdravlja, ali i do problema u ekonomskom i socijalnom funkcioniranju. Alkoholizam je najčešća bolest ovisnosti, a javlja se i kod muškaraca i žena u bilo kojoj životnoj dobi.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Klub liječenih alkoholičara Gospić i Policijska uprava ličko-senjska  organiziraju javnozdravstvenu akciju – informativno-edukativni štand.

Štand će biti postavljen ispred Gradske tržnice Gospić u petak, 1. travnja 2022. godine, od 9 do 13 sati.

Građani koji posjete štand će imati priliku dobiti edukativno-promotivne materijale o problemu alkoholizma te informacije o dostupnim oblicima pomoći i podrške u Ličko-senjskoj županiji. Zainteresirani će biti u mogućnosti postaviti pitanja predstavnicima KLA, Odsjeka za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja te policijskim službenicima i dobiti iz prve ruke savjete i informacije o štetnosti zlouporabe alkohola kao i o načinima kako zaštititi sebe i svoju obitelj od štete koju izaziva alkoholizam, ali i druge vrste ovisnosti.

Posebno zanimljiva bit će demonstracija utjecaja alkoholiziranosti na sudionike u cestovnom prometu uz pomoć takozvanih „pijanih naočala“, a koje je za ovu priliku osigurala Policijska uprava ličko-senjska.  Povratak na novosti
Skip to content