ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Svjetski Dan Zdravlja 2023.

Objavljeno, 13.4.2023.

Svjetski Dan Zdravlja 2023.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja, Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u suradnji sa Općom bolnicom Gospić i Strukovnom školom Gospić – medicinsko usmjerenje,  obilježili su Svjetski dan zdravlja u prostorijama Bolnice.

Svjetska zdravstvena organizacija pod ovogodišnjim sloganom „Zdravlje za sve“ obilježava 75. godišnjicu postojanja.

U Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije također je održan i radni sastanak sa članicama Udruge Vila za Liku – (oboljeli i članovi obitelji podrške oboljelima od malignih bolesti) s naglaskom na to kako poboljšati kvalitetu života bolesnicima oboljelima od malignih bolesti.

Najveći javnozdravstveni problem u Europskim i svjetskim zemljama predstavljaju kronične nezarazne bolesti, koje su jedan od najvećih razloga potraživanja liječničke pomoći. Poznato je da se kronične nezarazne bolesti u velikoj mjeri mogu spriječiti, da imaju zajedničke faktore rizika te da postoje učinkovite, ekonomski isplative intervencije za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti i nadzor nad njima. Odazivom na preventivne preglede moguće je izbjeći prijevremenu smrtnost te unaprijediti kvalitetu života.

Slogan “Zdravlje za sve” odabran je kako bi se posvetila pažnja zdravlju kao osnovnom ljudskom pravu, odnosno da su svakoj osobi dostupne zdravstvene usluge koje su joj potrebne, u svako doba i bez financijskih ograničenja.Povratak na novosti
Skip to content