ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

U Gospiću obilježen petnaesti Tjedan psihologije

Objavljeno, 18.2.2022.

U Gospiću obilježen petnaesti Tjedan psihologije

Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije aktivno se uključio u obilježavanje petnaestog po redu Tjedna psihologije i to radionicom za članove KLA Gospić pod nazivom „Razumjeti sukob“.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj je manifestacija u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva, a njezin je glavni cilj  prikazati različite mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Manifestaciji se pridružuju psiholozi diljem Hrvatske koji provode široki spektar aktivnosti (predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i sl.) da bi prikazali građanima što se sve radi u okviru psihološke djelatnosti i time doprinijeli popularizaciji psihologije i njezinom približavanju javnosti. Tjedan psihologije u Hrvatskoj uvijek se održava u tjednu u kojem pada 20. veljače, dan kada je 1953. godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.  Ove godine se održava od 14. do 20. veljače i to pod sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!“.

Kao dio nacionalnog programa obilježavanja Tjedna Odsjek za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije organizirao je danas u deset sati u prostoru Kulturno Informativnog Centra Gospić za članove Kluba liječenih alkoholičara Gospić radionicu „Razumjeti sukob“. Na radionici je psihologinja Kristina Manestar sudionicima predstavila koncepte Psiholoških Igara i Dramskog Trokuta. Kroz nekoliko zanimljivih i epidemiološkim uvjetima prilagođenih vježbi, prisutni su imali priliku na konkretnim primjerima proanalizirati vlastite reakcije i pozicije u sukobima te iznaći efikasnije alternative.

U svojim evaluacijskim komentarima na kraju sudionici su izrazili zadovoljstvo radionicom. Uočili su praktičnu primjenjivost jednostavnog modela u boljem razumijevanju nastanka i održavanja sukoba. Prepoznali su i njegovu vrijednost u osvještavanju važnosti njegovanja odnosa s bliskim osobama.

Gospić, 18. 2. 2022.Povratak na novosti
Skip to content