ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

6. milenijska fotografija Ružičaste vrpce – Dubrava

Objavljeno, 22.10.2018.

6. milenijska fotografija Ružičaste vrpce – Dubrava

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke pod pokroviteljstvom Općine Dubrava u subotu, 13. listopada, snimila se 6. milenijska fotografija Ružičaste vrpce  ispred crkve Sv. Margarete u Dubravi.

Tijekom cijele godine, a posebno tijekom listopada, nastoji se skrenuti pozornost javnosti na rak dojke i važnost prevencije.

Događaj je u organizaciji Udruge žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta i općine Dubrava, a odazvalo se  preko 1000 žena ispred udruga iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U ovom odazivu sudjelovale su i članice udruge Vila za Liku iz Ličko senjske županije.

Savez udruga protiv raka dojke je osnovan 2013. godine i okuplja udruge, stručna društva i druge civilne organizacije koje djeluju na području raka dojke u Hrvatskoj, u cilju suradnje i osnaživanja zajedničkih akcija u području prevencije, pomoći oboljelima i unapređivanja položaja oboljelih žena.

Od svih malignih bolesti, rak dojke je po učestalosti i smrtnosti najčešći rak u žena. Stoga je važno osvijestiti žene o važnosti prevencije i ranog otkrivanja. Rano otkrivanje raka jest, uz prevenciju, jedan od najvažnijih načina kojim se može postići efikasnije liječenje, bolja kontrola bolesti, a time i smanjenje smrtnosti.

Ova manifestacija ima nacionalni karakter i provodi se svake godine u drugom gradu. Dosad je održana u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku,Čakovcu i Gospiću.Povratak na novosti
Skip to content