ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Odjel za epidemiologiju

Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju osoba
Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru

Higijensko epidemiološka djelatnost obavljala se na području Ličko-senjske županije i prije ustroja Zavoda za javno zdravstvo, u sklopu domova zdravlja. Zakon o zdravstvenoj zaštiti iz 1993. godine donosi novu organizaciju preventivnih djelatnosti podrazumijevajući za svaku županiju županijski zavod za javno zdravstvo. Već tada je Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Gospić, uz pomoć higijensko epidemioloških odjela drugih Domova zdravlja objedinjavala poslove higijensko epidemiološke službe na nivou Ličko senjske županije te obavljala druge poslove (prikupljanje podataka za zdravstvenu statistiku, uzorkovanje uzoraka vode, namirnica za potrebe ekologije te ih slala u ovlaštene laboratorije, prikupljala i slala materijale za potrebe etiološke dijagnoze bolesti – materijale za mikrobiološke laboratorije). Osnutkom Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije epidemiološka djelatnost dobiva na kvaliteti rada razvijajući odjele koji se postepeno osnivaju unutar Zavoda.

Uz promjene koje su se događale u boljem i malje boljem smislu , higijensko epidemiološki odjel danas radi kroz tri ispostave i centralu u Gospićuu. Tri epidemiološke ispostave su :

Higijensko epidemiološka ispostava Otočac

za područje Grada Otočca, Općine Brinje , Općine Vrhovine. Ova ispostava ima stalnu prisutnost dipl.san.ing utorkom od 7-15 sati  dok ambulanta za sanitarne iskaznice radi petkom.

Higijensko epidemiološka ispostava Senj

– za područje Grada Senja ima stalnu prisutnost med. sestre ponedjeljkom od 8 -13 sati.

Higijensko epidemiološka ispostava Novalja 

– za područje Novalje radi intezivnije od 3-10 mjeseca po određenom rasporedu dok tijekom zime od 11 mj- 3mj. Odlazi se na teren iz centale Gospić

Centrala Gospić – za područje Grada Gospića, Općina Perušić, Karlobag, Lovinac, D.Lapac, Udbina, Plitvička Jezera. Centrala ima stalnu prisutnost epidemiologa i jednog djelatnika od 7-15 sati s izuzetkom odlaska na teren u slučaju potrebe za područje cijele Županije. Ambulanta za sanitarne iskaznice radi ponedjeljkom i utorkom.

Djelatnici na Odjelu epidemiologije su:

  • 1 liječnik specijalist epidemiologije
  • 1 viši sanitarni ing.
  • 1 viša med. sestra

Pripravnost epidemiološkog odjela je kontinuirana tijekom 24 sata  –  Pripravni mob. 0915044917

Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru – primjena od 01.07.2024. godine

Skip to content