ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

“CRVENE CIPELICE”

Objavljeno, 15.3.2019.

“CRVENE CIPELICE”

Projekt „Crvene cipelice – Višekomponentne intervencije za sigurnija noćna okruženja“ cilja smanjenju štete od uzimanja i eksperimentiranja s psihoaktivnim supstancama. Ovaj pristup ne teži lišiti društvo problema ovisnosti u cijelosti, već umanjiti štete za konzumenta, njegovu neposrednu okolinu i društvo. Njime se teži razvoju okruženja koje će na kreativan i prosocijalan način osigurati prevenciju i efektivne intervencije u slučaju negativnih posljedica uzimanja psihoaktivnih supstanci; poglavito novih psihoaktivnih supstanci čije je posljedice i djelovanje teško predvidjeti zbog brzine kojom se nove supstance pojavljuju na tržištu.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, a financiran je od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske.

Glavni cilj ovog projekta je povećati razinu informiranosti i znanja o rizicima povezanim sa konzumacijom psihoaktivnih tvari, osobito „novih“ droga, među osobljem noćnih klubova i organizatorima festivala te među potencijalnim konzumentima psihoaktivnih supstanci.

Udruga Vida

Crvene cipelice

ISPITIVANJE RAZINE ZNANJA I STAVOVA MLADIH O NOVIM DROGAMA

Radi ostvarenja prethodno navedenog cilja, provodimo istraživanje kojim će se ispitati mladi o njihovim stavovima i osobnim iskustvima konzumacije psihoaktivnih sredstava, modalitetima konzumacije „party” droga i rizicima povezanim s konzumacijom psihoaktivnih tvari. U tu svrhu je oblikovan poseban upitnik koji je dostupan u on-line obliku pa Vas molimo da se uključite u ovu akciju i odvojite malo vremena te ga ispunite. Upitnik možete ispuniti ovdje!

Rezultati upitnika koristit će se kako bi se izradio edukativni materijal za posjetitelje noćnih klubova na plaži Zrće i glazbenih festivala Prvomajski inkubator i Crna ovca na otoku Krku.

Hvala!Povratak na novosti
Skip to content