ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Draw the line u Otočcu

Objavljeno, 12.12.2018.

Draw the line u Otočcu

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Udruga Vida u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Ličko-Senjske županije organizira treću izvedbu plesnog performansa “Draw the line” u prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta za učenike, profesore i stručno osoblje škola na području Ličko-Senjske županije u vidu izvannastavne slobodne aktivnosti.

Više o samom performansu možete pročitati ovdje


„Lako je skinuti se, ali teško je ostati čist“ – riječi su bivšeg ovisnika
Performans preispituje status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku. Često upravo taj odnos društva u životu ovisnika predstavlja prepreku održavanju apstinencije i pozitivnog načina života.
Cilj je utjecati na odnos društva prema osobama s problemom ovisnosti te smanjiti predrasude koje u odnosu prema njima postoje.
Kakav je odnos između ovisnika i droge? Što je ona njemu – prijateljica? Obitelj? Zagrljaj, utjeha i sigurnost? Život? Ili smrt? U kojem će trenutku ovisnik podvući crtu? Kako će ostati čist?

Performans se temelji na stvarnim pričama bivših ovisnika koje su prikupljane kroz svakodnevni rad Udruge za pomoć ovisnicima Vida, koje je Plesna grupa Flame prikazala kroz koreografiju i ples.Povratak na novosti
Skip to content