ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

„HODANJEM DO ZDRAVLJA“

Objavljeno, 29.5.2018.

„HODANJEM DO ZDRAVLJA“

POZIV

Zavod za javno zdravstvo Ličko senjske županije, strukovne komore, i ostale uključene ustanove, udruge i pojedinci nastavljaju s provedbom aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ u okviru Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

HODANJEM DO ZDRAVLJA

2.lipnja 2018.

Polazak sa Trga S. Radić u 10,00h

Pridružite nam se i napravimo zajedno nešto za naše zdravlje.

10 km šetnje ulicama grada.

Prijave :

Zajednica sportova grada Gospića – 053/572028 (od 8-14h)

Preko FB grupe „Hodanjem do zdravlja“

 

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ je namijenjena građanima svih dobnih skupina.

Hodanje je jedna od najučinkovitijih tjelesnih aktivnosti, a ako se redovito provodi možemo prevenirati niz bolesti, kao npr. kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa 2 i neke oblike raka. Za hodanje nije potrebna skupa sportska oprema, samo udobne tenisice i dobra volja.

To je široko pristupačna tjelesna aktivnost , rijetko povezana s ozljedama i mogu je prakticirati ljudi svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću.

To je najjeftinija tjelesna aktivnost i može ju provesti svaka osoba koja može hodati, no lakše je hodati kada smo zajedno. Ovim putem želimo potaknuti ljude na grupno hodanje i senzibilizirali javnost na potrebu fizičke aktivnosti kako bismo očuvali i unaprijedili naše zdravlje.  Osobe koje boluju od kroničnih bolesti se  trebaju savjetovati sa svojim obiteljskim liječnikom prije hodanja.Povratak na novosti
Skip to content