ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Izaslanstvo Horizon College iz Nizozemske u stručnom posjetu ZZJZ LSŽ

Objavljeno, 15.11.2019.

Izaslanstvo Horizon College iz Nizozemske u stručnom posjetu ZZJZ LSŽ

Delegacija nastavnog osoblja s Horizon College iz grada Alkmaar u Nizozemskoj boravila je od 6. do 8. studenog 2019. godine u stručnom posjetu Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

Tom prilikom predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije pružili su stručni uvid u ustrojstvo i djelovanje cjelokupnog ZZJZ LSŽ s posebnim naglaskom na rad Odsjeka za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja.

U okviru ovog stručnog posjeta, izaslanstvo profesora s Horizon College koji rade na Odjelu za izobrazbu i osposobljavanje socijalnih radnika, koje su sačinjavale docentice Cora Shukrula i Renate Robert, imalo je priliku dobiti uvid u praksu u našoj županiji te razmijeniti iskustva o radu s osobama s problemima ovisnosti i drugim teškoćama na planu mentalnog zdravlja. Pobliže su upoznate s radom lokalnih klubova liječenih alkoholičara, a u petak su održale i radionicu za studente Odjela za nastavničke studije u Gospiću.

Gošće su istaknule svoje pozitivne dojmove o opserviranim načinima rada s ranjivim skupinama kao i o preventivnim aktivnostima koje se provode u lokalnoj zajednici te o partnerstvu koje Zavod razvija s organizacijama civilnog društva. Posjeta je rezultirala i dogovorom za uspostavu stručne suradnje u budućim projektima Zavoda i njegovih partnera. Izvan radnog programa su posjetile Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu i Vrila Gacke u Ličkom Lešću i na kraju su se zahvalile na gostoljubivosti, izrazile svoje oduševljenje ljepotama jesenjih ličkih pejzaža te okusima autohtonih ličkih receptura.Povratak na novosti
Skip to content