ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Javnozdravstvena akcija”Zdrav osmijeh”

Objavljeno, 22.3.2024.

Javnozdravstvena akcija”Zdrav osmijeh”

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 20. ožujka, Zavod za javno zdravstvo Ličko – senjske županije, je u suradnji s doktoricom dentalne medicine napravio javnozdravstvenu akciju “Zdrav osmijeh”.

Cilj akcije je promicanje važnosti oralnog zdravlja , oralne higijene i preventive kod najmlađe populacije. Radionice su osmišljene prema modelima primjerenima za djecu, kroz igru i crtanje, uključujući preventivni pregled usne šupljine svakog djeteta s ciljem ranog otkrivanja karijesa te daljnjeg zbrinjavanja istog.

Cilj nam je održati više radionica na području Ličko – senjske županije i time uključiti cijelu županiju u preventivni program. Radionice će provoditi bacc. med. teh. Maja Šuper iz školske ambulante Zavoda za javno zdravstvo i dr. dentalne medicine Lucija Vrsaljko iz Karlobaga .

Prve radionice održane su u Gospiću i Karlobagu, te su uključivale djecu nižih razreda Osnovne škole dr.Jure Turića Gospić i Osnovne škole Karlobag.

Veselimo se predstaviti program  ”Zdrav osmijeh” te Vas pozivamo da se odazovete na javnozdravstvenu  akciju u cilju održavanja zdravlja usne šupljine kod djece.

Za sve dodatne upite i više informacija stojimo Vam na raspolaganju, na tel:095/373-5690 ili e-mail: dentalna.karlobag@dzgospic.hr .Povratak na novosti
Skip to content