ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Mama, budi zdrava

Objavljeno, 4.11.2019.

Mama, budi zdrava

Udruga Sve za nju treću godinu zaredom u Međunarodnom mjesecu protiv raka dojke, organizirala je projekt Ružičasti listopad, pod sloganom ‘Mama, budi zdrava’, s ciljem podizanja svijesti i odgovornosti žena za vlastito zdravlje.

Projekt se provodi u cilju osvješćivanja žena o brizi za vlastito zdravlje. Svjedoci smo pobola žena svih dobi od zloćudnih bolesti, kao i često kasnog otkrivanja bolesti što značajno smanjuje šanse za izlječenje. Jedna od glavnih briga oboljeloj ženi u tom trenutku postaje što će biti s djecom. Djeca mogu imati pozitivan utjecaj na roditelje te potaknuti njihovo odgovornije ponašanje u kome djeca sudjeluju u prenošenju preventivnih i edukativnih poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji kako bi ih potakli na redovitije kontrolne preglede.

Ovom projektu pridružili su se i gospićki srednjoškolci, te uputili jasnu poruku „MAMA budi ZDRAVA“, a odazvale su se i članice udruge “Vila za Liku” kao međusobna podrška i podrška  članovima obitelji i prijateljicama.

 Povratak na novosti
Skip to content