ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja 2019. godine

Objavljeno, 15.10.2019.

Obilježavanje Svjetskog dana hodanja 2019. godine

Povodom Svjetskog dana hodanja i u sklopu projekta „ Živjeti zdravo„ Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije i grupa Aktivni četvrtak organizirali su 07. listopada hodanje u parku Jasikovac.

Projekt „Živjeti zdravo“ sa svojim aktivnostima, provodi se diljem Hrvatske, a u Ličko-senjskoj  županiji organizira ga ZZJZ u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s gospićkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Druženje sudionika započelo je na Trgu Stjepana Radića, te je potom uslijedila lagana šetnja kroz park šumu Jasikovac. Odazvale su se sve dobne skupine, a grupa je obišla i  građevinske radove u park šumi Jasikovac, gdje su u tijeku radovi na montaži informacijskog centra, postavljanje sijenica, čiščenje  i uređenje staza, kao i postavljanje LED rasvjete koja je ekološki prihvatljiva i ne šteti životinjskom svijetu, poglavito pticama. Tim primjerom dobre prakse pokazalo se da malim ulaganjem možemo dati veliki doprinos u očuvanju i poboljšanju vlastitog zdravlja.

Kako je mjesec listopad i mjesec borbe protiv raka dojke, hodanjem je iskazana i podrška svim ženama koje se liječe od te opake bolesti, a i same sudionice hodanja potakli smo da se odazovu preventivnom programu ranog otkrivanja raka dojke s porukom da što duže budu zdrave i aktivne.

ZZJZ Ličko-senjske županijePovratak na novosti
Skip to content