ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Plesnim performansom Draw the line zatvoren ovogodišnji program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Ličko-senjskoj županiji

Objavljeno, 17.12.2018.

Plesnim performansom Draw the line zatvoren ovogodišnji program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Ličko-senjskoj županiji

Prikazom plesnog performansa Draw the line za 290 otočkih srednjoškolaca danas u 9 sati u dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta službeno je i zatvorena manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Ličko-senjskoj županiji. Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u partnerstvu s Udrugom Vida organizirao je ovo događanje u okviru projekta “Snažni, zdravi, sigurni… i povezani!”.

“Draw the line” izvela je Plesna grupa Flame. iz Rijeke. Tema performansa je život u ovisnosti, a performans prikazuje borbe i previranja koje ovisnik prolazi u odnosu na društvo u kojem živi, ali i u odnosu na samog sebe. Za potrebe ovog performansa, Udruga Vida prikupila je osobne priče i iskustva svojih korisnika, liječenih ovisnika, koje su potom prikazane kroz koreografiju, ples i emociju. “Draw the line” prenosi jaku senzibilizirajuću, ali i preventivnu poruku, pokazujući gledateljima koliko je odnos s drogom razarajuć za ovisnika i koliko je teško iz tog odnosa izaći.

Mjesec borbe protiv ovisnosti se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca svake godine s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga, ali i svih ostalih sredstava ovisnosti – alkohola, duhana, kocke i drugih modernih ovisnosti. Zlouporaba sredstava ovisnosti globalni je problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih segmenata društva.

KMPovratak na novosti
Skip to content