ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Promocija sveučilišnoga priručnika

Objavljeno, 29.5.2018.

Promocija sveučilišnoga priručnika

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u okviru XXI. Dana psihologije u Zadru održana je promocija sveučilišnog priručnika “Rizični i zaštitni čimbenici poremećaja u ponašanju kod adolescenata”. Autori ove knjige su dr. sc. Anela Nikčević-Milković (profesorica na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću) te mr. sc. Viktor Božičević i Kristina Manestar s Odsjeka za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

XXI. Dani psihologije u Zadru održali su se od 24. do 26. svibnja 2018. godine na Sveučilištu u Zadru. To je međunarodni znanstveno-stručni skup koji se već 40 godina održava u organizaciji Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Uz zadarsko sveučilište u organizaciji skupa sudjeluje i Hrvatsko psihološko društvo. U svojim počecima zamišljen kao regionalni skup, ubrzo je prerastao te okvire i danas predstavlja renomirani međunarodni skup čija je važnost prepoznata u akademskoj i stručnoj zajednici.

Priručnik je rezultat petnaestgodišnjeg rada – istraživanja i praćenja pojave rizičnih ponašanja među djecom i mladima Ličko-senjske županije i predstavlja sustavan prikaz dobivenih rezultata. K tome je obogaćen i nizom dodatnih prijedloga o načinima jačanja zaštitnih faktora i suzbijanja i prevencije rizičnih.

Tiskanje priručnika realizirano je uz financijsku potporu Grada Gospića.

Promocija knjige u Gospiću održat će se 12. lipnja 2018. godine.

Riječ recenzenticaPovratak na novosti
Skip to content