ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Svjetski dan zdravlja 2019.

Objavljeno, 29.3.2019.

Svjetski dan zdravlja 2019.

POZIVNICA

 

„Što je to PTSP i kako se s njim nositi“

Predavač  Marko Kraljević dr. med. spec. psihijatar

Petak, 5. travnja, 2019. u 17 h

Kulturno informativni centar  Gospić ( Kic )

 

Ovaj se dan obilježava svake godine s ciljem promocije zdravlja te preventivnog djelovanja.

U fokusu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dostupnost usluga za zaštitu općeg zdravlja stanovništva i to dostupnost u teritorijalnom i ekonomskom smislu.

Želja nam je ovom javnozdravstvenom akcijom doprinijeti boljem razumijevanju i jačanju svijesti  što to znači opća dostupnost zdravstvenih usluga – da bi usluge i podrška trebale biti svuda i svima jednako dostupne.

K tome bismo kroz stručno predavanje željeli dati svoj doprinos destigmatizaciji  postraumatskog stresnog poremećaja (PTSP-a) i to u kontekstu specifičnosti naše lokalne zajednice, koja je bila izravno izložena ratnim događajima što i danas ima implikacije na kvalitetu života naših sugrađana.

Nadalje, smatramo važnim da naše sugrađane informiramo koje sve oblike pomoći i podrške mogu dobiti u svom neposrednom životnom okruženju.

Predavanje je namjenjeno svekolikoj javnosti, a posebice hrvatskim braniteljima, pripadnicima HV-a i policije te svim građanima ( civilima) koji su bili izravno pogođeni ratnim događanjima.

Veselimo se Vašem dolasku

 Odjel za javno zdravstvo, organizirano promicanje zdravlja, prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravljaPovratak na novosti
Skip to content