ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

U GOSPIĆU ODRŽANE RADIONICE NAPREDNE RAZINE EDUKATIVNOG PROGRAMA „PoMoZi Da“ ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE RADNIKE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Objavljeno, 16.7.2021.

U GOSPIĆU ODRŽANE RADIONICE NAPREDNE RAZINE EDUKATIVNOG PROGRAMA „PoMoZi Da“ ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE RADNIKE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Od 12. 7. 2021. do 14. 7. 2021 uspješno je provedena trodnevna edukacija napredne razine programa PoMoZi Da – zdravstveno opismenjavanje odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih za područje Ličko-senjske županije. Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije edukaciju je proveo kao partner na projektu Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Na edukaciji su sudjelovali učitelji, nastavnici i stručni suradnici iz osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova s područja Ličko-senjske županije. Riječ je o polaznicama koje su prethodno uspješno završile edukaciju osnovne razine mentalnozdravstvene pismenosti, čime su stekle uvjete za osposobljavanje za 3P mentora u svojim školama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na radionicama su edukantice uvježbavale i usvojile vještine prepoznavanja problema i pružanja psihološke prve pomoći učenicima s problemima mentalnoga zdravlja i naučile koristiti 3P korake („Pristupi, Podrži, Potakni“).

Edukaciju su provele stručnjakinje za mentalno zdravlje djece i mladih – psihologinje iz županijskih zavoda za javno zdravstvo: Marina Gulin (ZJZ Šibensko-kninske županije), Dora Srdelić Ljubičić (ZJZ Zadarske županije) i Kristina Manestar (ZJZ Ličko-senjske županije).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Povratak na novosti
Skip to content