ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
 • (t:) 053/574-452
  (f:) 053/574-453
 • Radno vrijeme
  7-15 sati

UVODIMO ONLINE PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE ZA VRIJEME TRAJANJA MJERA ZAŠTITE OD ZARAZE KORONAVIRUSOM

Objavljeno, 14.4.2020.

UVODIMO ONLINE PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE ZA VRIJEME TRAJANJA MJERA ZAŠTITE OD ZARAZE KORONAVIRUSOM

Kako bismo premostili privremenu blokadu izravnih susreta s našim pacijentima za vrijeme COVID-19 krize,  OD 15. 4. 2020.  g. OTVARAMO još jedan kanal za komunikaciju: MOGUĆNOST VIDEO-RAZGOVORA I/ILI CHATA S PSIHOLOGOM  pomoću platforme Doxy.me.

KAKO MOŽETE OSTVARITI ONLINE RAZGOVOR?

Nekoliko je načina kako možete zatražiti razgovor, a u osnovi treba napraviti samo dva koraka.

1. KORAK:  

Dovoljno je psihologu iskazati vašu potrebu za razgovorom:

 1. putem telefonskog poziva ili SMS poruke (091/6041315) ILI
 2. putem e-mail poruke (psiholog.zavod@gmail.com) ILI
 3. porukom putem Instagram Direct-a (www.instagram.com/psiholog.zavod/) .

2. KORAK: 

Nakon toga ćete dobiti odgovor, to jest potvrdu da je vaša poruka primljena i prijedlog termina te link kojim ćete pokrenuti razgovor.

O PLATFORMAMA ZA PROFESIONALNE I PSIHOTERAPIJSKE SASTANKE PUTEM INTERNETA

Doxy.me je jedna od priznatih platformi za telemedicinu koje su usklađene sa svjetskim standardima za osiguranje zaštite osobnih podataka, to jest povjerljivih informacija koji se razmjenjuju putem elektroničkih medija. Online razgovori s psihologom putem Doxy.me platforme za web konferencije su povjerljivi i jednostavno ih je izvesti. Odlikuje ih:

 • uvažavanje klijentova prava na diskreciju, sadržaj razgovora nije dostupan javnosti;
  • klijent ne treba instalirati nikakve programe na svoj uređaj;
  • klijent se ne treba registrirati;
  • razgovori s klijentom se ne mogu snimati.

Ovaj način rada podrazumijeva korištenje mobilnog telefona ili računala putem kojeg klijent i psiholog  mogu „uživo” voditi povjerljivi razgovor. Klijent u razgovor ulazi dobrovoljno i u svakom trenutku ga može prekinuti. Kao i svaki drugi kontakt s psihologom, i ovaj način komunikacije podrazumijeva međusobno povjerenje i obavezu psihologa na diskreciju te pažljivo odnošenje prema svemu što je klijent iznio u razgovoru. To znači da ovi susreti ne smiju i ne mogu biti dostupni javnosti na bilo koji način, niti mogu biti snimani bez znanja i dozvole klijenta.

POŠTIVANJE DISKRECIJE I SIGURNOST POVJERLJIVIH RAZGOVORA

Priroda odnosa između psihologa i klijenta koji se uspostavlja putem online savjetovanja identična je prirodi odnosa koji se ostvaruje i u uobičajenom kontaktu, pri osobnom dolasku klijenta kod psihologa. Sukladno Kodeksu etike psihološke djelatnosti svaki psiholog ima dužnost kompetentno voditi brigu o dostojanstvu i dobrobiti svojih klijenata i štititi povjerljive podatke o svim aspektima savjetodavnog odnosa. Drugim riječima, zadatak je psihologa da u svojim profesionalnim odnosima poštuje prava osoba na vlastite tajne i intimu te je dužan poduzimati nužne mjere opreza da ovaj aspekt odnosa ni sa čim ne bude povrijeđen.

VAŽNO:

KORISNIK NAŠE USLUGE ONLINE SAVJETOVANJA JE SVJESTAN DA ZAPOČIMANJEM ONLINE RAZGOVORA S PSIHOLOGOM PUTEM Doxy.me PLATFORME, TJ. KORIŠTENJEM OVE USLUGE, AUTOMATSKI DAJE SVOJU SUGLASNOST I POTVRDU DA JE UPOZNAT S GORNJIM, PRETHODNO NAVEDENIM KARAKTERISTIKAMA, DA OVU USLUGU KORISTI DOBROVOLJNO I NA VLASTITU INCIJATIVU KAO I DA JE UPOZNAT S OBVEZOM PSIHOLOGA NA ZAŠTITU PRIVATNOSTI KLIJENTA.Povratak na novosti
Skip to content