ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE
  • (t:) 053/574-452
    (f:) 053/574-453
  • Radno vrijeme
    7-15 sati

Podizanje nalaza i testiranje na COVID

UPUTE PACIJENTIMA O PODIZANJU NALAZA

Nalaze mikrobioloških analiza koje je liječnik zatražio putem e-uputnice (i ‘crvene’ papirnate uputnice) šaljemo liječniku elektronskim putem. Možete ih podići kod svog liječnika te su vidljivi u sustavu e-Građani na Portalu zdravlja (sigurnosna razina 3).

Ostale nalaze mikrobioloških analiza možete podići osobno, preko posrednika ili Vam ih možemo poslati e-poštom.

Nalaze izdajemo osobno pacijentu isključivo uz predočenje valjane osobne ili zdravstvene iskaznice i ispunjenog obrasca zahtjeva za izdavanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 204 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza, dostaviti s uzorkom ili poslati na e-adresu mikrobiologija@zzjzlsz.hr

U slučaju da ste spriječeni osobno podići nalaz, uz Vašu izričitu suglasnost nalaz može podići druga osoba, ali samo uz predočenje svoje vlastite osobne iskaznice, Vaše osobne ili zdravstvene iskaznice i odreska ovlaštenja za podizanje nalaza s ispunjenog obrasca za ovlaštenje druge fizičke ili pravne osobe za podizanje mikrobiološkog nalaza. Obrazac možete preuzeti ovdje (PDF, 206 KB) i predati ga ispunjenog prilikom podizanja nalaza.

Obrasci su besplatni i dostupni i na mjestu izdavanja nalaza.

TESTIRANJE OSOBA KOJIMA JE POTREBNA POTVRDA O TESTIRANJU NA SARS-COV-2

Testiranje se provodi molekularnom dijagnostikom RT – PCR metodom iz obriska nazofarinksa.

Uzimanje uzoraka provodi se kod  Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, radnim danom od ponedjeljka do petka u 8:00 sati nadalje prema ranije zakazanom terminu.

Nalaz se po završetku pretrage šalje na e- mail osobe koja je testirana. Nalaz se završava u roku od 24 sata od dana uzorkovanja.

Potrebno je ispuniti priloženu narudžbenicu i poslati je na e-mail mikrobiologija@zzjzlsz.hr. Točan termin dolaska na uzorkovanje za testiranje dodjeljuje osoblje Zavoda zaduženo za naručivanje.

Prije uzorkovanja je potrebno uplatiti  800,00 kn na IBAN: HR6923900011100351206 (HPB). U pozivu za plaćanje stavite HR00 i OIB osobe (ako je stranac broj putovnice osobe) koja ide na testiranje, a u opis plaćanja „Test Covid-19“ i ime osobe koja dolazi na testiranje.

Potvrdu o uplati predočite prilikom uzorkovanja.

Dodatne informacije na 053/573-656 (od ponedjeljka do petka u terminu od 07:00 do 15:00).

Narudžbenica (docx, 24 kb).

Skip to content